KREM MIGDAŁOWY BIO 250 g – RAPUNZEL
32,99 zł
116 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
MIGDAŁY* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Naturalny mus wyłącznie z ekologicznych lekko prażonych migdałów. W temperaturze pokojowej nabiera delikatnej kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem. Może być stosowany zamiast tradycynego MASŁA czy margaryny. Polecamy również do sosów, dressingów, sałatek, wypieków, deserów, musli czy jogurtu.
Produkt wegański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2680 kJ/649 kcal
Tłuszcz – 57 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,5 g
Węglowodany – 5 g
w tym cukry – 3,9 g
Błonnik – 9,3 g
Białko – 23 g
Sól – 0,01 g
Witamina E – 17 mg (142 %)**
Wapń – 295 mg (37 %)**
Magnez – 236 mg (63 %)**
Żelazo – 4,1 mg (29 %)**
(**dzienna referencyjna wartość spożycia)
UWAGI
Rozwarstwienie musu jest zjawiskiem naturalnym
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, ŁUBIN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Konsystencja jest zależna od temperatury przechowywania.
Temperatura pokojowa – konsystencja kremowa.
Temperatura chłodnicza – konsystencja stała.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,43 kg |
---|---|
PKWiU | 10.39.22.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,428 |
Kategoria specjalna | _Kremy orzechowe. czekoladowe. tahini; _PROMOCJA – gazetka – następny MIESIĄC; _WSZYSTKIE; _** |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Masa netto (g) | 250 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 9.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Producent | RAPUNZEL (kremy orzechowe. ketchupy. czekolady) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | RAPUNZEL NATURKOST GMBH. RAPUNZELSTRABE 1. D-87764 LEGAU |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |