FASOLKA BIAŁA BIO 400 g – BIO PLANET
12,99 zł
149 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1236 kJ / 294 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 37 g
w tym cukry – 1,8 g
Błonnik – 25 g
Białko – 21 g
Sól – 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,41 kg |
---|---|
PKWiU | 01.11.71.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,414 |
Kategoria specjalna | _Warzywa strączkowe\suszone; _WSZYSTKIE; _*** |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 15.00 |
Masa netto (g) | 400 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | BIO PLANET – seria ZIELONA (strączkowe) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Polska |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |