SOS POMIDOROWY Z CHILI ARRABBIATA BIO 350 g – ALCE NERO
15,99 zł
910 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
pomidory* (74 %) (przecier pomidorowy*, pulpa pomidorowa*, pasta pomidorowa*), woda, oliwa z oliwek extra virgin* (3,5 %), cukier trzcinowy*, sól, pietruszka*, czosnek*, chili* (0,13 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos pomidorowy Arrabiata z dodatkiem ostrej papryczki. Sos Arrabiata jest potrawą gotową do spożycia. Wystarczy go jedynie podgrzać i dodać do makaronu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 294 kJ/70 kcal
Tłuszcz – 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 6,8 g
w tym cukry – 5,9 g
Błonnik – 2,3 g
Białko – 1,5 g
Sól – 1,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,54 kg |
---|---|
PKWiU | 10.85.13.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,537 |
Kategoria specjalna | _Sosy\ketchupy. koncentraty. sosy pomidorowe; _WSZYSTKIE; _*** |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 12.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Masa netto (g) | 350 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.10 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.10 |
Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |