MAKARON (RYŻOWY RAZOWY Z DYNIĄ I IMBIREM) BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA
16,99 zł
70 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5 %), imbir* (0,5 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz – 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 65,5 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 5,5 g
Białko – 10,9 g
Sól – 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,25 kg |
---|---|
PKWiU | 10.73.11.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,253 |
Kategoria specjalna | _Makarony\bezglutenowe; _WSZYSTKIE; _*** |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.20 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 2.00 |
Masa netto (g) | 250 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 28.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | TERRASANA (kremy. makarony. sosy sojowe. inne) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | TERRASANA NATUURVOEDING B.V.. WAAIER 10. 2451 LEIMUIDEN |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |