ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS
13,99 zł
123 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 26 g
Białko: 29 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,03 kg |
---|---|
PKWiU | 10.89.19.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,028 |
Kategoria specjalna | _Warzywa i grzyby przetworzone\suszone; _WSZYSTKIE; _* |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.20 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 17.70 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 200 |
Masa netto (g) | 25 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Hiszpania |
Producent | PORTO MUINOS (algi morskie) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | PORTO-MUINOS. S.L.. POL. O ACEVEDO. PARCELA 14. 15185 CERCEDA |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |