MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

13,27 

371 w magazynie

SKU: 5902768527087 Kategorie: ,

Opis

SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73,4 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 16,8 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga 0,55 kg
PKWiU

10.61.23.0

Jednostka

szt

Masa brutto

0,550

Kategoria specjalna

_Mąki i skrobie\mąki naturalnie bezglutenowe; _WSZYSTKIE; _PROMOCJA – GAZETKA; _*

Gwarantowany termin przydatności (w dniach)

120

Wysokość opakowania jednostkowego (cm)

21.00

Masa netto (g)

500

Głębokość opakowania jednostkowego (cm)

6.00

Szerokość opakowania jednostkowego (cm)

9.00

Bez Cukru

BEZ CUKRU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja)

BEZ GLUTENU (deklaracja)

BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (w składnikach)

CERTYFIKAT BIO

CERTYFIKAT BIO

Producent

DARY NATURY – inne BIO

PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES

MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY. KORYCINY 73. 17-315 GRODZISK

Kraj pochodzenia

Polska

WEGAŃSKI

WEGAŃSKI

WEGETARIAŃSKI

WEGETARIAŃSKI