MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY
15,99 zł
261 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73,4 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 16,8 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,55 kg |
---|---|
PKWiU | 10.61.23.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,550 |
Kategoria specjalna | _Mąki i skrobie\mąki naturalnie bezglutenowe; _WSZYSTKIE; _PROMOCJA – GAZETKA; _* |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 21.00 |
Masa netto (g) | 500 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 9.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | DARY NATURY – inne BIO |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY. KORYCINY 73. 17-315 GRODZISK |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |