MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZGLUTENOWA BIO 350 g – BAUCK HOF
14,99 zł
87 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
mąka ryżowa razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej*, syrop ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225 stopni Celsjusza. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego wyboru i piec przez około 15-20 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1436 kJ/339 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,4 kg |
---|---|
PKWiU | 10.61.24.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,395 |
Kategoria specjalna | _Mieszanki do przygotowywania potraw; _PROMOCJA – gazetka – poprzedni MIESIĄC; _WSZYSTKIE; _* |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 14.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 21.00 |
Masa netto (g) | 350 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BAUCK GMBH. DUHENWEITZ 4. 29571 ROSCHE |
Producent | BAUCK HOF (mieszanki do wypieków) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |