MAKARON (OWSIANO – RYŻOWY) FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA
12,99 zł
168 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1417 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 16 g
Białko: 9,9 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Informacje dodatkowe
Waga | 0,27 kg |
---|---|
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,265 |
Kategoria specjalna | _Makarony\bezglutenowe; _WSZYSTKIE; _* |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 180 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 24.00 |
Masa netto (g) | 250 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | PASTA NATURA (makarony bezglutenowe) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | PASTA NATURA SRL. Via Cantarane. 1. 12020 Villafalletto CN |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |