ŻUR NA ZAKWASIE NIEPASTERYZOWANY 480 ml – KROKUS
11,99 zł
357 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
woda, zakwas chlebowy (mąka ŻYTNIA, woda) – 10,7 %, mąka ŻYTNIA razowa, mąka PSZENNA graham, czosnek.
OPIS
Do produkcji żuru wykorzystano jedynie naturalne składniki umiejętnie połączone z zakwasem chlebowym. Żur nie zawiera substancji konserwujących, sztucznych aromatów, barwników.
Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj 2 – 2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego). Starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu. Gotuj na małym ogniu, mieszając 2 – 3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 286 kJ/67 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,25 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,79 kg |
---|---|
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,785 |
Kategoria specjalna | _Dania gotowe (nie chłodnia); _WSZYSTKIE; _**** HITY |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 26.50 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.50 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.50 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Producent | KROKUS (przetwory owocowe i warzywne) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B. 26-704 Przyłęk |
Kraj pochodzenia | Polska |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |