SOCZEWICA CZERWONA BIO 1 kg – THE PLANET
17,99 zł
22 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz – 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 59 g, w tym cukry – 2,0 g
Białko – 25 g
Sól – 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 1,02 kg |
---|---|
PKWiU | 01.11.74.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 1,024 |
Kategoria specjalna | _Warzywa strączkowe\suszone; _WSZYSTKIE |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.00 |
Masa netto (g) | 1000 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 18.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | THE PLANET |
Kraj pochodzenia | Turcja |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Turcja |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |