CZEKOLADA DESEROWA Z SOLĄ MORSKĄ BEZGLUTENOWA FAIR TRADE BIO 50 g – ALCE NERO
13,99 zł
642 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
miazga kakaowa* (56 %), nierafinowany surowy cukier trzcinowy* (29 %), tłuszcz kakaowy*, sól morska (0,4 %), laski wanilii*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa minimum 70 %.
OPIS
Deserowa czekolada z dodatkiem kryształków morskiej soli – niecodzienne, zaskakujące połączenie smakowe dla zwolenników oryginalnych, wytrawnych słodyczy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2474 kJ/ 589 kcal
Tłuszcz: 45 g
w tym kwasy nasycone: 27 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 28 g
Błonnik: 10 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0,42 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO, ORZECHY LASKOWE, ORZESZKI ZIEMNE, migdały.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 16 – 18 °C, w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,05 kg |
---|---|
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,054 |
Kategoria specjalna | _PROMOCJA – gazetka – następny MIESIĄC; _Słodycze i przekąski\czekolady i czekoladki; _WSZYSTKIE |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Masa netto (g) | 50 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.80 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.20 |
Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Certyfikaty inne | Fair Trade |
Kraj pochodzenia | Szwajcaria |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |