PRZYPRAWA UMAMI DO KUCHNI WEGAŃSKIEJ BIO 40 g – LEBENSBAUM
13,99 zł
66 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
sól morska*, SELER*, cebula*, czosnek*, GORCZYCA*, cebula siedmiolatka*, por*, borowiki* (3 %), chrzan* (3 %), pietruszka* (3 %), kozieradka*, czosnek niedźwiedzi* (3 %), pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka dostarczająca piąty element smaku: umami. Obfite i pikantne doznanie smakowe, charakterystyczne dla borowików, chrzanu, selera i tym podobnych. Warzywa te łączymy z porem, pietruszką i dzikim czosnkiem w naszej kuchni wegetariańskiej, aby stworzyć aromatyczny cud kuchni roślinnej.
Polecamy stosować 2 łyżeczki przyprawy na 200 g warzyw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 987 kJ/214 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 23,9 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 11,9 g
Sól: 33 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,06 kg |
---|---|
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,058 |
Kategoria specjalna | _Przyprawy i zioła\mieszanki. kostki rosoł.. miso; _WSZYSTKIE |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | "Ulrich Walter GmbH<BR>Dr.-Jürgen-Ulderup-Str. 12<BR>49356 Diepholz" |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 14.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 3.50 |
Masa netto (g) | 40 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.50 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | LEBENSBAUM (przyprawy. herbaty. kawy) |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |