MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g – BIO PLANET
10,99 zł
263 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1518 kJ / 361 kcal
Tłuszcz – 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 48 g
w tym cukry – 2,7 g
Błonnik – 13 g
Białko – 22 g
Sól – 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,42 kg |
---|---|
PKWiU | 10.41.42.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,417 |
Kategoria specjalna | _Mąki i skrobie\mąki naturalnie bezglutenowe; _WSZYSTKIE; _**** HITY |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 12.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 160 |
Masa netto (g) | 400 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | BIO PLANET – seria MĄKI I SKROBIE |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Turcja |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Turcja |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |