ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU BIO 30 g – BIOVEGAN
7,99 zł
601 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych
OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZOWEGO bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZOWEJ, 300 g mąki ŻYTNIEJ, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza przez ok. 80 minut. Pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1525 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 8,3 g
Białko: 15 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,05 kg |
---|---|
PKWiU | 10.61.24.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,047 |
Kategoria specjalna | _Mieszanki do przygotowywania potraw; _PROMOCJA – gazetka – poprzedni MIESIĄC; _WSZYSTKIE; _** |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 0.50 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 15.20 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 30 |
Masa netto (g) | 30 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Producent | BIOVEGAN (dodatki do wypieków. drożdże) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIOVEGAN GMBH. BIOVEGAN ALLEE 1. 56579 BONEFELD |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Niemcy |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |