KREM SOJOWY DO GOTOWANIA I PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 200 ml – NATUMI
6,99 zł
1377 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
woda, olej słonecznikowy* (15 %), SOJA* (6,2 %), syrop glukozowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska. (*certyfikowany składni ekologiczny)
OPIS
Naturalnie bez glutenu i laktozy. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz ubijania. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych. Wstrząsnąć przed spożyciem. Produkt UHT.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W celu ubicia produkt należy schłodzić. Po wyjęciu z lodówki zmiksować na najwyższych obrotach. W trakcie ubijania dodać usztywniacz do ubitej śmietany i kontynuować miksowanie, aż osiągniemy pożądaną konsystencję.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 704 kJ/171 kcal
Tłuszcz – 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 10,5 g
Węglowodany – 2,2 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 0,8 g
Białko – 2,7 g
Sól – 0,10 g
INFORMACJA ALERGENNA
Napój produkowany w zakładzie, w którym przetwarzane są również orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,22 kg |
---|---|
PKWiU | 10.86.10.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,219 |
Kategoria specjalna | _Napoje\roślinne alternatywy mleka i śmietany; _WSZYSTKIE; _*** |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 12.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
producent | NATUMI GMBH |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | NATUMI GMBH. GIERLICHSTR. 17. 53840 TROISDORF |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |