PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g – CELIKO
2,99 zł
2918 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.
Przepis na babkę piaskową
Składniki:
– 150 g skrobi ziemniaczanej
– 100 g cukru
– 125 g margaryny
– 2 jaja
– 1 cukier wanilinowy Celiko
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Sposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,03 kg |
---|---|
PKWiU | 10.89.13.0 |
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,032 |
Kategoria specjalna | _Dodatki do wypieków i deserów; _WSZYSTKIE; _*** |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 1.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 13.00 |
Masa netto (g) | 30 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | CELIKO (batony. galaretki. mieszanki do wypieków) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Celiko SA ul. Św. Antoniego 71. 61-359 Poznań |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |