CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

0,00 

5323 w magazynie

SKU: 5900038002401 Kategoria:

Opis

SKŁADNIKI
cukier, aromat: etylowanilina.

OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

Przepis na ciasto drożdżowe
Składniki:
– 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
– 2 jaja
– 150 ml mleka
– 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
– 1 – 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Sposób przyrządzenia:
1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.
4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga 0,04 kg
PKWiU

10.81.13.0

Jednostka

szt

Masa brutto

0,040

Kategoria specjalna

_Dodatki do wypieków i deserów; _WSZYSTKIE; _**

Głębokość opakowania jednostkowego (cm)

1.00

Szerokość opakowania jednostkowego (cm)

10.00

Wysokość opakowania jednostkowego (cm)

13.00

Masa netto (g)

32

Gwarantowany termin przydatności (w dniach)

90

BEZ GLUTENU (deklaracja)

BEZ GLUTENU (deklaracja)

BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (w składnikach)

Producent

CELIKO (batony. galaretki. mieszanki do wypieków)

PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES

Celiko SA ul. Św. Antoniego 71. 61-359 Poznań

Kraj pochodzenia

Polska

WEGAŃSKI

WEGAŃSKI

WEGETARIAŃSKI

WEGETARIAŃSKI