SOS CHILI SAMBAL OELEK BIO 100 g – YAKSO
10,99 zł
405 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
papryka kajeńska*, sól, ocet spirytusowy*, skrobia kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sambal Oelek to popularny w Indonezji przecier z ostrych papryczek chili. Wykorzystywany jest jako marynata do pieczonych i grillowanych mięs oraz owoców morza. Jest dodatkiem do płynnych sosów, zup, sałatek oraz kanapek. Jest nieodłącznym kompanem ryżu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,7 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 1,8 g
Sól: 12 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,18 kg |
---|---|
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,175 |
Kategoria specjalna | _Sosy\inne sosy; _WSZYSTKIE; _** |
Masa netto (g) | 100 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 180 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | FZ Organic Food. Oppers 58. Wolvega |
Kraj pochodzenia | Holandia |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Indie |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Producent | YAKSO (sosy sojowe. prażynki) |