MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g PASTA NATURA
10,99 zł
78 w magazynie
Opis
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z białej kukurydzy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Informacje dodatkowe
Waga | 0,55 kg |
---|---|
Jednostka | szt |
Masa brutto | 0,550 |
Kategoria specjalna | _Mąki i skrobie\mąki naturalnie bezglutenowe; _WSZYSTKIE |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 180 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 30.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Masa netto (g) | 500 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 9.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | PASTA NATURA (makarony bezglutenowe) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | PASTA NATURA SRL |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |