Wyświetlanie 1–30 z 75 wyników

  • DROŻDŻE AKTYWNE SUSZONE BIO 9 g – BIOREAL

    4,44 

    SKŁADNIKIekologiczne drożdże. OPISPakowane w atmosferze ochronnej. Drożdże wymieszaj z mąką – nie rozpuszczać w wodzie. Postępować według przepisu. 9 g na 500 g mąki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1263 kJ / 302 kcalTłuszcz: 4,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 gWęglowodany: 17 gw tym cukry: <0,5 gBłonnik: 31 gBiałko: 34 gSól: 1,0…

  • ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (2 x 10 g) 20 g – BIOVEGAN

    4,84 

    SKŁADNIKIbiałko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie. Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu. 1 torebka (10 g) zastępuje 2…

  • SODA OCZYSZCZONA 300 g – BATOM

    8,58 

    SKŁADNIKIwodorowęglan sodu 99,7 %, węglan sodu OPISSoda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

  • ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON

    6,59 

    SKŁADNIKIżelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZawartość opakowania wystarcza…

  • CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

    0,82 

    SKŁADNIKI cukier, aromat: etylowanilina. OPIS Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu. Przepis na ciasto drożdżoweSkładniki:– 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g– 2 jaja– 150 ml mleka– 30 g roztopionego MASŁA lub oleju– 1 – 2 łyżeczki cukru wanilinowego Sposób przyrządzenia:1. Do miski…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g – CELIKO

    2,38 

    SKŁADNIKIregulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana. OPISIdealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków. Opakowanie na 1 kg mąki. Przepis na babkę piaskowąSkładniki:– 150 g skrobi ziemniaczanej– 100 g cukru– 125 g margaryny– 2 jaja– 1 cukier wanilinowy Celiko– 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko Sposób przyrządzenia:1. Margarynę rozpuścić…

  • AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    7,50 

    SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDo kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem…

  • ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g – EWALD

    6,05 

    SKŁADNIKIżelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOpakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy. SPOSÓB UŻYCIA1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć. 2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj,…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO (3 x 17 g) 51 g – BIOVEGAN

    5,67 

    SKŁADNIKIskrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 966 kJ/226 kcal Tłuszcz: <0,5 g…

  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN

    5,91 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone drożdże OPIS Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki. Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie! Nie przechowywać powyżej 32°C WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal Tłuszcz: 7,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 30 g…

  • ZAMIENNIK JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 20 g – BIOVEGAN

    7,07 

    SKŁADNIKIsubstancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika*. (* certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Opakowanie odpowiada 4 jajom. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA łyżeczka proszku (5 g) i 50 ml wody gazowanej zastępuje jedno całe jajko.Nie nadaje się do przygotowania jajecznicy lub jajka sadzonego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1349 kJ/324 kcal Tłuszcz: 8,4 g…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – DARY NATURY

    2,23 

    SKŁADNIKI skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 8 g – AMYLON

    1,69 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPołączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym…

  • PROSZEK DO PIECZENIA PIERNIKA BEZGLUTENOWY BIO 18 g – AMYLON (PRODUKT SEZONOWY)

    3,68 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), przyprawy*: anyż*, goździki*, kardamon*, kolendra*, cynamon Cassia* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProszek do pieczenia piernika to prosty sposób na wyczarowanie pysznego ciasta lub pierniczków, np. na choinkę. Opakowanie kryje specjalnie dobrany zestaw przypraw korzennych, które razem tworzą niesamowity aromat, który odmieni smak każdego wypieku. Zawiera między innymi cynamon,…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – BIO PLANET

    0,98 

    SKŁADNIKIsubstancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), skrobia kukurydziana*, olej rzepakowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISZawartość opakowania przeznaczona jest do wypieku ciasta z 500 g mąki. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna – 726 kJ / 171 kcal Tłuszcz – 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g Węglowodany – 41 g w tym cukry…

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET

    1,82 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal Tłuszcz – 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 99 g w tym cukry – 99…

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 20 g – AMYLON

    3,77 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPołączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g – AMYLON

    1,53 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu). (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 41 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 15,4 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • SODA OCZYSZCZONA 20 g – VITAVEGAN

    5,67 

    SKŁADNIKI wodorowęglan sodu (soda oczyszczona). OPISIdealna do pieczenia i gotowania. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM, GORCZYCĘ, SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • SKÓRKA POMARAŃCZY MIX BEZGLUTENOWA BIO 9 g – BIOVEGAN

    6,01 

    SKŁADNIKI58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.Pakowano w atmosferze ochronnej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • SKÓRKA CYTRYNY MIX BEZGLUTENOWA BIO 9 g – BIOVEGAN

    6,01 

    SKŁADNIKI58 % liofilizowana skórka z cytryny*, 39 % suszona skórka z cytryny*, olejek cytrynowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z cytryny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów. Pakowano w atmosferze ochronnej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1113 kJ/266 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy…

  • PASTA KOKOSOWA BIO 200 g – TERRASANA

    13,26 

    SKŁADNIKIekologiczny kokos 100 %. OPISSanten – pasta kokosowy to w zasadzie kokos w „stałej formie”; „mleko” kokosowe bez wody. Zrównoważona alternatywa dla „mleka” kokosowego, ponieważ nie ma potrzeby transportu niepotrzebnej wody.Pyszne w azjatyckich potrawach (curry), zupach, sosach, deserach oraz jako zamiennik „mleka” kokosowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zamiast śmietanki lub MLEKA możesz użyć santenu. Jeśli używasz santenu…

  • EKSTRAKT Z WANILII BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 20 ml – BIOVEGAN

    22,82 

    SKŁADNIKIsyrop cukru inwertowanego*, koncentrat wanilii Bourbon* 2,9 %, nasiona wanilii Bourbon* 1,0 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWanilia Bourbon, królowa przypraw, swoim niepowtarzalnym aromatem nadaje wielu potrawom wyjątkowy smak. Ekstrakt z wanilii Bourbon otrzymywany jest ze strąków i idealnie nadaje się do aromatyzowania deserów, napojów i wypieków. Można go dozować w razie potrzeby i szczelnie przechowywać…

  • ZIEMIA OKRZEMKOWA AMORFICZNA (DIATOMIT FOOD) 400 g – PERMA-GUARD

    39,16 

    SKŁADNIKIE 551: dwutlenek krzemu do żywności.  OPISPerma-Guard Europe Diatomit Food – najwyższej jakości krzem pochodzący z najczystszych źródeł – dostępny jest na polskim rynku od 2012 roku.Ziemia okrzemkowa w USA stosowana jest jako dodatek – źródło przyswajalnego krzemu do blisko 1000 produktów spożywczych (np. do majonezu czy do musztardy).Ten dodatek do żywności można z powodzeniem…

  • ZIEMIA OKRZEMKOWA AMORFICZNA (DIATOMIT FOOD) 200 g – PERMA-GUARD

    25,44 

    SKŁADNIKIE 551: dwutlenek krzemu do żywności.  OPISPerma-Guard Europe Diatomit Food – najwyższej jakości krzem pochodzący z najczystszych źródeł – dostępny jest na polskim rynku od 2012 roku.Ziemia okrzemkowa w USA stosowana jest jako dodatek – źródło przyswajalnego krzemu do blisko 1000 produktów spożywczych (np. do majonezu czy do musztardy).Ten dodatek do żywności można z powodzeniem…

  • ZIEMIA OKRZEMKOWA AMORFICZNA (DIATOMIT FOOD) 1 kg – PERMA-GUARD

    72,87 

    SKŁADNIKIE 551: dwutlenek krzemu do żywności. OPISPerma-Guard Europe Diatomit Food – najwyższej jakości krzem pochodzący z najczystszych źródeł – dostępny jest na polskim rynku od 2012 roku.Ziemia okrzemkowa w USA stosowana jest jako dodatek – źródło przyswajalnego krzemu do blisko 1000 produktów spożywczych (np. do majonezu czy do musztardy).Ten dodatek do żywności można z powodzeniem…

  • EKSTRAKT WANILIOWY BEZ CUKRU BEZGLUTENOWY BIO 110 ml – ROYAL BRAND

    108,93 

    SKŁADNIKIekstrakt z wanilii* (ekstrahent alkohol 50 % obj.). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNaturalny ekstrakt z wanilii jest doskonałym dodatkiem do gotowania, wypieków i deserów. Świetny dodatek do smoothies, kawy czy truskawek z bitą śmietaną. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu

  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN

    13,79 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone drożdże OPISPakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!Nie przechowywać powyżej 32°C WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcalTłuszcz: 7,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 gWęglowodany: 30 gw tym cukry: <0,5 gBłonnik: 26 gBiałko: 34…

  • SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g – BIOVEGAN

    37,55 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami. Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2…

  • EKSTRAKT WANILIOWY BIO 26 g – DECOCINO (PRODUKT SEZONOWY)

    22,46 

    SKŁADNIKI syrop cukru inwertowanego*, syrop karmelowy (cukier*, woda), ekstrakt wanilii bourbon* (2,9 %), nasiona wanilii* (0,6 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkstrakt waniliowy z wanilii Bourbon z Madagaskaru.Intensywny smak i aromat naturalnej wanilii z całymi ziarenkami.Idealny do aromatyzowania ciast, kremów, tart, kaw, napojów, shake’ów.Dobrze wstrząsnąć przed użyciem. SPOSÓB UŻYCIADodać 1-2 łyżeczki w zależności od pożądanej intensywności…

End of content

End of content