Wyświetlanie 1–30 z 65 wyników

  • MAKARON MIE BIO 250 g – BIOASIA

    7,32 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA drobnoziarnista*, mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSpecjalność Azjatycka do zup i dań z woka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron smażony: Gotować makaron przez około 4 minut w odpowiedniej ilości wody. Następnie w zimnej wodzie hartować i odcedzić. Przez około 3 minut smażyć.Makaron w zupie: Gotować makaron przez około 6 minut w odpowiedniej ilości wody….

  • MAKARON RAMEN BIO 250 g – BIOASIA

    9,74 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA*, woda, sól, kurkuma*, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja spulchniająca: węglany sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo smażenia: Gotuj makaron w wystarczającej ilości wody przez około 4 minut lub namocz w ciepłej wodzie (temperatura 70-80℃) pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie opłucz zimną wodą i odcedź. Gotowy makaron użyj do smażenia. Zupa: Gotuj…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g – ALCE NERO

    6,86 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcalTłuszcz –…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) LASAGNE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    7,00 

    SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Propozycja podania:Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść formę i ułóż pierwszą warstwę lasagne – wzdłuż dłuższej krawędzi. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do wykorzystania…

  • MAKARON (SEMOLINOWY ZE SZPINAKIEM) LASAGNE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    7,00 

    SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*), szpinak suszony* (2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Propozycja podania:Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść naczynie żaroodporne i ułóż pierwszą warstwę lasagne. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FIT ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    7,59 

    SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez. OPISWapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.37 IG…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) TORTIGLIONI BIO 500 g- VITALIANA

    8,62 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal Tłuszcz 1,5 g…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – VITALIANA

    8,97 

    SKŁADNIKI 100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL Tłuszcz…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) FUSILLI BIO 500 g – VITALIANA

    8,62 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal Tłuszcz 1,5 g…

  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g – BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

    7,27 

    SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.Jej naturalny,…

  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g – BARTOLINI

    7,45 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000. OPIS Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU – łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika. Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw. Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) PENNE BIO 500 g – VITALIANA

    8,97 

    SKŁADNIKI 100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL Tłuszcz…

  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) WSTĄŻKI BIO 400 g – BIO PLANET

    6,15 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2…

  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 400 g – BIO PLANET

    6,15 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2…

  • MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) RURKA BIO 400 g – BIO PLANET

    6,15 

    SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2…

  • MAKARON (SEMOLINOWY Z DYNIĄ) PROTEINOWY BIO 250 g – DALLA COSTA

    8,89 

    SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*, GLUTEN PSZENNY*, mąka z prażonych pestek dyni* 5 % (pestki dyni* 99 %, sól). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron białkowy to smaczne źródło dodatkowego białka, tak potrzebnego na diecie redukcyjnej czy w czasie budowania masy mięśniowej. Dzięki niższej zawartości cukrów i wyższej zawartości białka niż w zwykłym makaronie pomoże Ci utrzymać…

  • MAKARON (Z JAJ PRZEPIÓRCZYCH) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

    7,85 

    SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA przepiórcze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron ze świeżo wybijanych jaj przepiórczych pozyskiwanych z polskich gospodarstw rolnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTUWartość energetyczna: 771 kJ/182…

  • MAKARON (Z JAJ PERLICZYCH) KRAJANKA BIO 250 g – BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

    7,80 

    SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)….

  • MAKARON (Z SOCZEWICĄ CZARNĄ) DLA DIABETYKÓW ŚWIDERKI 250 g – NOVELLE

    6,94 

    SKŁADNIKImąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom. OPISMakaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę. Zalety Makaronu Novelle Diabetic:– Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi– Niski…

  • MAKARON (SEMOLINOWY 8-JAJECZNY) KRAJANKA ŚREDNIA 200 g – BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

    7,45 

    SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %). OPIS Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne…

  • MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g – BARTOLINI

    6,41 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma. OPISKolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?– apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu– naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw…

  • MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI ŚWIDRZAKI 250 g – BARTOLINI

    6,41 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma. OPISKolorowy makaron w kształcie świderków, dlaczego nie?– apetyczny: formą przypomina kolorowe świderki, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu– naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw…

  • MAKARON (2-JAJECZNY) WSTĄŻKI BIO 250 g – BIO PLANET

    8,12 

    SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9…

  • MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) WSTĄŻKI BIO 250 g – ALB-GOLD

    10,07 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630, JAJA* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1577 kJ/372 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,9 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 13 gSól: 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA SPAGHETTI A’LA CHITARRA BIO 250 g – BARTOLINI

    6,41 

    SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny do sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest PSZENICA durum dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed…

  • MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI FARMA BIO 250 g – BARTOLINI

    7,45 

    SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony*, szpinak suszony*, burak czerwony suszony*), przyprawa: kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny dla dzieci do zup, drugich dań. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 72 g w…

  • MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g – BIO PLANET

    8,12 

    SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Weglowodany:…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) FARFALLE BIO 500 g – ALCE NERO

    8,76 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcalTłuszcz – 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 73 gw tym cukry –…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    9,74 

    SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1466 kJ…

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FUSILLI BIO 500 g – ALCE NERO

    9,74 

    SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal…

End of content

End of content