Wyświetlanie 1–30 z 98 wyników

  • MĄKA PSZENNA KRUPCZATKA TYP 450 BIO 1 kg – PROBIO

    10,65 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka PSZENNA. OPISIdealna do wyrobu ciasta kruchego, rogalików, kruchych babeczek i tart. Jest często stosowana do podsypywania ciasta na pizzę. Można ją wykorzystywać także do dań wytrawnych, w trakcie panierowania mięs, zagęszczania sosów czy przyrządzania łazanek. Polecamy łączenie krupczatki z innymi mąkami, aby dodać wypiekom kruchości i puszystości. Dodanie krupczatki do mąki pszennej stanowi…

  • MĄKA KUKURYDZIANO – GRYCZANA DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PASTA NATURA

    10,60 

    SKŁADNIKI90 % mąka z żółtej kukurydzy*, 10 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIADoprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1419 kJ / 334 kcalTłuszcz: 1,2 gw…

  • MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g PASTA NATURA

    10,28 

    SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka z białej kukurydzy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADoprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcalTłuszcz: 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany:…

  • MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PASTA NATURA

    9,74 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z białej kukurydzy. OPISPakowano w atmosferze ochronnej. Użyj ją do tortilli, ciast, muffinek, naleśników, focaccia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcalTłuszcz: 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 76 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 2,5 gBiałko: 7,0 gSól: 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – PASTA NATURA

    9,74 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka OWSIANA bezglutenowa OPISPakowano w atmosferze ochronnej.Użyj do ciast i tortów, wrapów, pizzy, świeżego makaronu, ciastek. Nadaje się do chleba. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1352 kJ / 323 kcalTłuszcz: 4,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 gWęglowodany: 44 gw tym cukry: 1,4 gBłonnik: 28 gBiałko: 12 gSól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać…

  • TAPIOKA PEREŁKI (MAŁE) 400 g – MERRE

    9,94 

    SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego). OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/346…

  • TAPIOKA PEREŁKI 150 g – YOGA LIFE

    7,18 

    SKŁADNIKI skrobia z manioku. OPIS „Polecamy jako składnik deserów, budyniów i puddingów. Po ugotowaniu perełki pęcznieją i stają się przezroczyste.Sposób przygotowania: wsypać do gotującej się wody. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, aż granulki staną się przezroczyste. ” Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1499 kJ/358 kcalTłuszcz 0…

  • MĄKA PSZENNA LUKSUSOWA TYP 550 BIO 1 kg – PROBIO (BIOHARMONIE)

    10,53 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka PSZENNA typ 550 Luksusowa doskonale nadaje się do przygotowania ciast drożdżowych, ciastek, babek, biszkoptów i kruchych ciasteczek.Można z niej także przyrządzić znakomitą zasmażkę i sos beszamelowy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry:…

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    9,42 

    SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA razowa ekologiczna. OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 BIO 1 kg – BIO LIFE (MĄKI PODLASKIE)

    9,42 

    SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA chlebowa ekologiczna. OPIS „Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    6,27 

    SKŁADNIKImąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 6,3 g Białko: 8,6 g…

  • MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    8,76 

    WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA SKŁADNIKImąka z PSZENICY samopszy pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Mąka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1388 kJ /…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g – NATURAVENA

    6,40 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPISEkologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1476 kJ/350 kcalTłuszcz…

  • MĄKA JAGLANA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    10,46 

    SKŁADNIKI Proso 100 % OPISMąka dla osób na diecie bezglutenowej. Wytworzona ze zmielonego ziarna prosa, zapakowana w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ / 357 kcal Tłuszcz 3,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 70 g w tym cukry 0,5 g Błonnik 1,9 g…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    8,39 

    SKŁADNIKI mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 % OPISMąka ryżowa powstaje ze zmielonych ziaren ryżu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1488 kJ/ 351 kcal Tłuszcz 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 77,6 g w tym cukry 0,2 g Błonnik 1,2 g Białko 7,2 g Sól <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać…

  • MĄKA JAGLANA BIO 500 g – NATURAVENA

    9,10 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100%. OPIS Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1460 kJ…

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 500 g – NATURAVENA

    8,50 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka kokosowa 100 %. OpisEkologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1514 kJ/365 kcalTłuszcz 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 gWęglowodany 17 gw tym cukry 14…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 250 g – NATURAVENA

    7,32 

    SKŁADNIKI ekologiczna skrobia kukurydziana 100 %. OPIS Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1479 kJ/353 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 89 gw tym cukry 0 gBiałko <0,5 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…

  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    10,79 

    SKŁADNIKImąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych– jako panierkę, posypkę do potraw i…

  • MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,16 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa jasna 100 %. OPISPolecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcalTłuszcz 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 77 gw tym cukry 0 gBłonnik 1,0 gBiałko 8,8 gSól 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    9,21 

    SKŁADNIKImąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1529 kJ/360 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 0,9 g Błonnik: 1,0 g Białko:…

  • MĄKA OWSIANA PRAŻONA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    7,45 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka owsiana prażona wysokobłonnikowa 100 %. OPISEkologiczna mąka owsiana charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią oraz do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, blinów, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1509 kJ/358 kcalTłuszcz 5,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 gWęglowodany 63 gw…

  • MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA TYP 700 BIO 500 g – BIO RAJ

    7,85 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa typ 700. OPISMąka ORKISZOWA o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1460 kJ/344 kcalTłuszcz 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 69 gw tym cukry 0,8 gBłonnik…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 200 g – AMYLON

    7,85 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal Tłuszcz: < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87,2 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • MĄKA JAGLANA BIO 500 g – BIO PLANET

    7,85 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100%. OPIS Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1460 kJ…

  • MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,07 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Mąkę żytnią typ 960 polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1431 kJ / 338 kcalTłuszcz –…

  • MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    9,94 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 2000 OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Mąkę żytnią typ 2000 polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1350 kJ…

  • MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,79 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka PSZENNA razowa typ 2000 OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1280 kJ / 302 kcalTłuszcz – 0,9 gw tym…

  • MĄKA ORKISZOWA RAZOWA TYP 2000 BIO 500 g – BIO PLANET

    8,50 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000. OPISMąka ORKISZOWA razowa może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1358 kJ/320 kcalTłuszcz 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 gWęglowodany 67 gw tym cukry 0,9 gBłonnik 4,8 gBiałko…

  • MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET

    8,50 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

End of content

End of content