Wyświetlanie 1–30 z 47 wyników

  • MĄKA KUKURYDZIANO – GRYCZANA DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PASTA NATURA

    10,60 

    SKŁADNIKI90 % mąka z żółtej kukurydzy*, 10 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIADoprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1419 kJ / 334 kcalTłuszcz: 1,2 gw…

  • MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g PASTA NATURA

    10,28 

    SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka z białej kukurydzy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADoprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcalTłuszcz: 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany:…

  • MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PASTA NATURA

    9,74 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z białej kukurydzy. OPISPakowano w atmosferze ochronnej. Użyj ją do tortilli, ciast, muffinek, naleśników, focaccia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcalTłuszcz: 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 76 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 2,5 gBiałko: 7,0 gSól: 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    6,27 

    SKŁADNIKImąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 6,3 g Białko: 8,6 g…

  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g – NATURAVENA

    6,40 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPISEkologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1476 kJ/350 kcalTłuszcz…

  • MĄKA JAGLANA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    10,46 

    SKŁADNIKI Proso 100 % OPISMąka dla osób na diecie bezglutenowej. Wytworzona ze zmielonego ziarna prosa, zapakowana w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ / 357 kcal Tłuszcz 3,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 70 g w tym cukry 0,5 g Błonnik 1,9 g…

  • MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    8,39 

    SKŁADNIKI mąka z ryżu pełnoziarnistego 100 % OPISMąka ryżowa powstaje ze zmielonych ziaren ryżu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1488 kJ/ 351 kcal Tłuszcz 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 77,6 g w tym cukry 0,2 g Błonnik 1,2 g Białko 7,2 g Sól <0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać…

  • MĄKA JAGLANA BIO 500 g – NATURAVENA

    9,10 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100%. OPIS Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1460 kJ…

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 500 g – NATURAVENA

    8,50 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka kokosowa 100 %. OpisEkologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1514 kJ/365 kcalTłuszcz 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 gWęglowodany 17 gw tym cukry 14…

  • MĄKA KOKOSOWA ODTŁUSZCZONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    10,79 

    SKŁADNIKImąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych– jako panierkę, posypkę do potraw i…

  • MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,16 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa jasna 100 %. OPISPolecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcalTłuszcz 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 77 gw tym cukry 0 gBłonnik 1,0 gBiałko 8,8 gSól 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g – PROBIO

    9,21 

    SKŁADNIKImąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1529 kJ/360 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 0,9 g Błonnik: 1,0 g Białko:…

  • MĄKA JAGLANA BIO 500 g – BIO PLANET

    7,85 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100%. OPIS Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1460 kJ…

  • MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g – BIO PLANET

    10,47 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %. OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i…

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,42 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka kokosowa 100 %. OPISEkologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ/365 kcalTłuszcz 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 gWęglowodany 17 gw tym cukry 14 gBłonnik…

  • MĄKA Z LNU BIO 400 g – BIO PLANET

    7,66 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z lnu odtłuszczonego 100 %.  WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1258 kJ/302 kcalTłuszcz – 7,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 gWęglowodany – 3,7 gw tym cukry – 3,7 gBłonnik – 34 gBiałko – 37 gSól – 0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA Z KONOPI BIO 400 g – BIO PLANET

    9,81 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z konopi 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1296 kJ / 312 kcalTłuszcz – 8,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,2 gWęglowodany – 3,2 gw tym cukry – 3,2 gBłonnik – 41 gBiałko – 35 gSól – 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • MĄKA MIGDAŁOWA 500 g – NATURAVENA

    29,43 

    SKŁADNIKI MIGDAŁY mielone 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2473 kJ/598 kcalTłuszcz 52 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,1 gWęglowodany 4,1 gw tym cukry 4,1 gBłonnik 8,9 gBiałko 24 gSól 0 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, INNE ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i…

  • MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA 500 g – DENVER FOOD

    11,19 

    SKŁADNIKI mąka owsiana. OPIS Mąka owsiana z uwagi na wysoką zawartość błonnika (10 g w 100 g) jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wypieków bezglutenowych. Ciasta, pieczywa, naleśniki oraz gofry – wszędzie tam mąka owsiana znajdzie swoje zastosowanie. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna -1393 kJ/331 kcalTłuszcz – 7,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 600 g – BIO PLANET

    11,58 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka kokosowa 100 %. OPISEkologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1514 kJ/365 kcalTłuszcz 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 gWęglowodany 17 gw tym cukry 14 gBłonnik…

  • MĄKA MIGDAŁOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    39,26 

    SKŁADNIKIekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %. OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2547 kJ/616 kcalTłuszcz 53 gw tym kwasy…

  • MĄKA ŁUBINOWA BIO 500 g – BIO QLINAR

    19,81 

    SKŁADNIKInasiona ŁUBINu brązowego ekologicznego, tostowane, mikronizowane OPISMoże służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1370 kJ / 328 kcal Tłuszcz: 5,02 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,06 gWęglowodany: 23,9 gw tym cukry: 2,81 gBłonnik: 34,6 gBiałko: 29,7 gSól:…

  • MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 4 kg – HORECA (BIO PLANET)

    170,09 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka kasztanowa 100 %. OPISPolecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami, nadaje potrawom wyjątkowy smak WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1540 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 gWęglowodany – 72 gw tym cukry – 22 gBiałko – 5,8…

  • MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA 500 g – NATURAVENA

    16,10 

    SKŁADNIKI Gryka – 100 % OPISOtrzymana z oczyszczonego, obłuszczonego i zmielonego ziarna gryki WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1439kJ / 340 kcal Tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 63 g w tym cukry 0,7 g Błonnik 4 g Białko 13 g Sól 0,013 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w…

  • MĄKA GRYCZANA JASNA BIO 500 g – NATURAVENA

    12,95 

    SKŁADNIKI ekologiczna mąka gryczana jasna 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/356 kcal Tłuszcz 2,42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,49 g Węglowodany…

  • MĄKA MIGDAŁOWA 250 g – NATURAVENA

    18,97 

    SKŁADNIKI MIGDAŁY mielone 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2473 kJ/598 kcalTłuszcz 52 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,1 gWęglowodany 4,1 gw tym cukry 4,1 gBłonnik 8,9 gBiałko 24 gSól 0 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…

  • MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

    34,41 

    SKŁADNIKIobrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISTopinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Po wykopaniu topinamburu z ziemi nie da się go długo przechowywać w postaci świeżej, w postaci suszonej i zmielonej można go przechowywać cały rok i tworzyć z niego różne dania.Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki…

  • MĄKA GRYCZANA JASNA BIO 500 g – BIO PLANET

    12,31 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana jasna 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz – 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5…

  • MĄKA GRYCZANA JASNA BIO 1 kg – BIO PLANET

    20,93 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana jasna 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz – 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5…

  • MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 1 kg – BIO PLANET

    17,54 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa jasna 100 %. OPISPolecamy do zagęszczania zup i sosów oraz słodkich i słonych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcalTłuszcz 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 77 gw tym cukry 0 gBłonnik 1,0 gBiałko 8,8 gSól 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

End of content

End of content