• TAPIOKA PEREŁKI (MAŁE) 400 g – MERRE

    10,99 

    SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego). OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/346…

  • TAPIOKA PEREŁKI 150 g – YOGA LIFE

    7,99 

    SKŁADNIKI skrobia z manioku. OPIS „Polecamy jako składnik deserów, budyniów i puddingów. Po ugotowaniu perełki pęcznieją i stają się przezroczyste.Sposób przygotowania: wsypać do gotującej się wody. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, aż granulki staną się przezroczyste. ” Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1499 kJ/358 kcalTłuszcz 0…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 250 g – NATURAVENA

    5,99 

    SKŁADNIKI ekologiczna skrobia kukurydziana 100 %. OPIS Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1479 kJ/353 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 89 gw tym cukry 0 gBiałko <0,5 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 200 g – AMYLON

    7,99 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal Tłuszcz: < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87,2 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • SKROBIA KUKURYDZIANA BIO 400 g – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1483 kJ / 354 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 87 gw tym cukry – 0,2 gBiałko – 0,6 gSól…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    6,99 

    SKŁADNIKIekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %. OPISEkologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 3 kg – HORECA (BIO PLANET)

    39,99 

    SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…

  • MARANTA TRZCINOWA BEZGLUTENOWA BIO 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    16,99 

    SKŁADNIKI mąka z korzenia maranty trzcinowej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1495 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 3,4 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. ZALECANE…

  • TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 800 g – BIO PLANET

    10,99 

    SKŁADNIKIekologiczna tapioka (skrobia z manioku) 100 %. OPISEkologiczna tapioka otrzymywana jest z bulw korzeniowych manioku. Ma neutralny smak i zapach, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do przygotowania budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz dodatek do bezglutenowych wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    32,99 

    SKŁADNIKIskrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.W Japonii jest często używany do zup, sosów i…

  • KUZU BIAŁE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA

    36,99 

    SKŁADNIKIskrobia z korzenia Kuzu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej.Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że ​​smak jest…

  • SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g – BIO PLANET

    13,99 

    SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcalTłuszcz – 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 gWęglowodany – 80,0 gw tym cukry – 0,0 gskrobia –…