Wyświetlanie 1–30 z 99 wyników

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 500 g – DENVER FOOD

    10,60 

    SKŁADNIKIekologiczny słonecznik łuskany 100 %. OPISEkologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2537 kJ / 613 kcalTłuszcz – 52 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,5 gWęglowodany – 11 g,w tym cukry…

  • POPCORN (ZIARNO KUKURYDZY) BIO 500 g – NATURAVENA

    9,74 

    SKŁADNIKIEkologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %. OPISEkologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. Sposób przygotowania: w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”. Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz…

  • SORGO (ZIARNO OBŁUSZCZONE) BIO 500 g – THE PLANET

    8,62 

    SKŁADNIKIekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100 %. OPISEkologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, RYB, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAOpłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć…

  • POPCORN (ZIARNO KUKURYDZY) BIO 400 g – THE PLANET

    8,76 

    SKŁADNIKIekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %. OPISEkologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAw celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”. Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po…

  • LEN ZŁOTY BIO 400 g – THE PLANET

    9,81 

    Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo! SKŁADNIKI ekologiczny len złoty 100 %. OPISPolecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 2056 kJ / 498 kcal Tłuszcz – 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,7 g Węglowodany – 4,2 g w…

  • LEN BRĄZOWY (SIEMIĘ LNIANE) BIO 400 g – THE PLANET

    8,62 

    SKŁADNIKIlen brązowy (siemię lniane)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu. Stosować tylko do gotowania i pieczenia….

  • PESTKI DYNI CIEMNOZIELONE BIO 150 g – NATURAVENA

    10,21 

    SKŁADNIKI ekologiczne pestki dyni ciemnozielone 100 %. OPISEkologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 2454 kJ/593 kcalTłuszcz 49 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 gWęglowodany 4,7 gw tym cukry 1,4 gBłonnik 6,0 gBiałko…

  • CHIA – NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 200 g – NATURAVENA

    10,33 

    SKŁADNIKI ekologiczna chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 100 %. OPISCałe lub zmielone nasiona chia można dodawać do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1824 kJ/443 kcalTłuszcz 31 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • NASIONA WIESIOŁKA BIO 100 g – DARY NATURY

    8,89 

    SKŁADNIKInasiona wiesiołka* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNasiona wiesiołka wpływają korzystnie na procesy metaboliczne i polecane są jako dodatek do zdrowej, zbilansowanej diety. Stanowią doskonałe uzupełnienie śniadań, np. musli, jogurtów, owsianek i koktajli. Można jeść je w całości lub zmielić bezpośrednio przed spożyciem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę nasion wiesiołka zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod…

  • LEN MIELONY ODTŁUSZCZONY BIO 200 g – NATURAVENA

    5,98 

    SKŁADNIKI ekologiczne mielone odtłuszczone nasiona lnu brązowego 100 % OPISPolecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1258 kJ/302 kcalTłuszcz 7,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 gWęglowodany 3,7 gw tym cukry 3,7 gBłonnik 34 gBiałko 37 gSól 0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…

  • SEZAM BIAŁY NIEŁUSKANY BIO 250 g – NATURAVENA

    10,99 

    SKŁADNIKIekologiczne NASIONA SEZAMU białego niełuskanego 100 %. OPISPolecamy jako dodatek do makaronów, zup, sałatek i przekąsek. Przed spożyciem można poddać obróbce termicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2429 kJ/588 kcalTłuszcz 50 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8 gWęglowodany 10 gw tym cukry 0,2 gBłonnik 11 gBiałko 18 gSól 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać…

  • LEN BRĄZOWY (SIEMIĘ LNIANE) BIO 250 g – NATURAVENA

    6,68 

    SKŁADNIKI ekologiczny len brązowy (siemię lniane) 100 % OPIS Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 2234 kJ/534 kcal Tłuszcz 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g Węglowodany 1,6 g w tym cukry 1,6 g Błonnik 27 g Białko 18 g Sól 0,08 g…

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 250 g – NATURAVENA

    6,68 

    SKŁADNIKI ekologiczny słonecznik łuskany 100 %. OPISEkologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 2537 kJ/613 kcalTłuszcz 52 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 gWęglowodany 11 gw tym cukry 2,6 gBłonnik 8,6 gBiałko 21…

  • LEN BRĄZOWY (SIEMIĘ LNIANE) BIO 200 g – BIO PLANET

    5,68 

    SKŁADNIKIekologiczny len brązowy (siemię lniane) 100 %. OPISPolecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 2103 kJ/510 kcalTłuszcz 42 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 gWęglowodany 1,6 gw tym cukry 1,6 gBłonnik 27 gBiałko 18 gSól 0,08 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • LEN ZŁOTY BIO 200 g – BIO PLANET

    6,22 

    SKŁADNIKI ekologiczny len złoty 100 %. OPIS Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo! Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 2056 kJ / 498 kcal Tłuszcz – 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,7 g Węglowodany – 4,2 g…

  • PESTKI DYNI JASNE BIO 150 g – BIO PLANET

    9,69 

    SKŁADNIKIekologiczne pestki dyni 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2375 kJ / 574 kcalTłuszcz – 47 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 11 gWęglowodany – 2,7 gw tym cukry – 1,3 gBłonnik – 8,5 g Białko – 30 gSól – 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 350 g – BIOGOL

    7,71 

    SKŁADNIKIekologiczny słonecznik łuskany 100 %. OPISEkologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2537 kJ / 613 kcalTłuszcz – 52 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,5 gWęglowodany – 11 g,w tym cukry…

  • QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BIOGOL

    9,62 

    SKŁADNIKIekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %. OPISEkologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody)…

  • NASIONA BURAKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    10,07 

    SKŁADNIKIburak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego SPOSÓB PRZYGOTOWANIAW warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej…

  • POPCORN (ZIARNO KUKURYDZY) BIO 250 g – BIO PLANET

    6,54 

    SKŁADNIKIekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %. OPISEkologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. Sposób przygotowania: w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”. Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz…

  • NASIONA BROKUŁU BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    9,03 

    SKŁADNIKI nasiona brokuła* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAW warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym…

  • NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    5,29 

    SKŁADNIKI nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAW warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy…

  • LEN MIELONY BIO 250 g – BIO PLANET

    7,98 

    SKŁADNIKIekologiczny len mielony 100 %. UWAGAStosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo! OPISPolecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1969 kJ/477 kcalTłuszcz 31 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 gWęglowodany 13 gw tym cukry 0 gBłonnik 35 gBiałko 19 gSól 0,07 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt…

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 350 g – BIO PLANET

    7,85 

    SKŁADNIKIsłonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2458 kJ / 594 kcalTłuszcz – 49 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,7 gWęglowodany – 12 g,w tym…

  • SEZAM BIAŁY NIEŁUSKANY BIO 250 g – BIO PLANET

    10,47 

    SKŁADNIKIekologiczne NASIONA SEZAMU białego niełuskanego 100 %. OPISPolecamy jako dodatek do makaronów, zup, sałatek i przekąsek. Przed spożyciem można poddać obróbce termicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2429 kJ/588 kcalTłuszcz 50 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8 gWęglowodany 10 gw tym cukry 0,2 gBłonnik 11 gBiałko 18 gSól 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać…

  • POPCORN (ZIARNO KUKURYDZY) BIO 400 g – BIO PLANET

    8,76 

    SKŁADNIKIekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %. OPISEkologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAw celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”. Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po…

  • ORKISZ (ZIARNO) BIO 400 g – BIO PLANET

    5,50 

    SKŁADNIKIziarno ORKISZU* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. Ziarna ORKISZu dojrzewają w grubych łupinach, chroniących je przed zanieczyszczeniami. ORKISZ można zmielić, otrzymując pełnoziarnistą mąkę ORKISZową, odpowiednią do wypieku chleba i ciast. Ugotowany i zmiksowany ORKISZ jest świetną bazą kotletów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany ORKISZ gotować w świeżej,…

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 250 g – BIO PLANET

    6,54 

    SKŁADNIKIsłonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2458 kJ / 594 kcalTłuszcz – 49 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,7 gWęglowodany – 12 g,w tym…

  • SEZAM BIAŁY ŁUSKANY BIO 250 g – BIO PLANET

    10,60 

    SKŁADNIKIekologiczny SEZAM biały łuskany 100 %. OPISEkologiczny SEZAM biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny – pasty SEZAMowej, doskonałej alternatywy dla MASŁA bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup, czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona SEZAMu…

  • LEN ZŁOTY BIO 400 g – BIO PLANET

    9,81 

    SKŁADNIKI ekologiczny len złoty 100 %. OPIS Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo! Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 2056 kJ / 498 kcal Tłuszcz – 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,7 g Węglowodany – 4,2 g…

End of content

End of content