• CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – LA BIO IDEA

    7,99 

    SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCiecierzyca polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ jest źródłem błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę ciecierzycy. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 500 g – THE PLANET

    10,99 
  • CIECIERZYCA BIO 400 g – NATURAVENA

    7,99 

    SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca 100 % OPIS Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1412 kJ/336 kcalTłuszcz 6,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 gWęglowodany 43 gw tym cukry 11 gBłonnik 17 gBiałko…

  • FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE BIO 340 g (185 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKI fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 105 kJ / 25 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 2,2 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 2,9 g Białko: 1,8 g Sól:…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZ DODATKU SOLI BIO 400 g (240 g) – NATURAVENA

    5,99 

    SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca, woda OPIS Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 8,6 g w tym cukry 0 g…

  • SOJA EDAMAME W ZALEWIE BIO 200 g (130 g) – RAPUNZEL

    11,99 

    SKŁADNIKIekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska OPIS Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal Tłuszcz:…

  • FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    7,99 

    SKŁADNIKIwoda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 500 g – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…

  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    8,99 

    SKŁADNIKI groszek zielony*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 291 kJ / 69 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 11 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 4,5 g Białko: 4,0 g Sól: 0,39 g…

  • FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE BIO 360 g (240 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKI fasola Kidney* 66,7 %, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spozycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 490 kJ / 116 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 15 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 8,5 g Białko: 8,2 g Sól: 0,63 g…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Weglowodany: 18 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 7,2 g Białko: 7,9 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) – AMAIZIN

    8,99 

    SKŁADNIKIfasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93…

  • FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    7,99 

    SKŁADNIKIfasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w tym cukry: 0,7 g Błonnik: 6,1 g Białko: 6,3 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,99 

    SKŁADNIKIczerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Źródło błonnika pokarmowego i białka. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 425 kJ/101 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,6 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 6,2 g Białko: 7,2 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,99 

    SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 400 g – BIO PLANET

    8,99 

    SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    11,99 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCiecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal Tłuszcz – 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • SOJA BIO 400 g – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKISOJA* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin…

  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKIekologiczna ciecierzyca 100 %. OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • GROCH ZIELONY CAŁY BIO 500 g – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKIgroch zielony cały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje sie do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Groch solimy dopiero…

  • GROCH ZIELONY POŁÓWKI BIO 500 g – BIO PLANET

    7,99 

    SKŁADNIKIgroch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Groch solimy dopiero…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – BIO PLANET

    8,99 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    8,99 

    SKŁADNIKIekologiczna ciecierzyca 100 %. OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) – HORECA

    38,99 

    SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 545 kJ / 128kcal Tłuszcz – 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 23,10 g w tym cukry – 0 g Białko – 7 g Sól – 0 ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…

  • FASOLKA MUNG BIO 1 kg – THE PLANET

    22,99 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka mung 100 %. OPISEkologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • FASOLKA CZARNA BIO 500 g – THE PLANET

    13,99 
  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 1 kg – THE PLANET

    17,99 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg – BIO PLANET

    22,99 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…

  • SOCZEWICA ŻÓŁTA BIO 400 g – BIO PLANET

    11,99 

    SKŁADNIKIsoczewica żółta*, olej słonecznikowy* 1,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni…

  • SOCZEWICA ŻÓŁTA BIO 500 g – BIO PLANET

    13,99 

    SKŁADNIKIsoczewica żółta*, olej słonecznikowy* 1,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni…