Wyświetlanie 1–30 z 49 wyników

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 500 g – THE PLANET

    10,21 
  • CIECIERZYCA BIO 400 g – NATURAVENA

    9,30 

    SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca 100 % OPIS Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1412 kJ/336 kcalTłuszcz 6,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 gWęglowodany 43 gw tym cukry 11 gBłonnik 17 gBiałko…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 400 g – NATURAVENA

    9,16 

    SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 %. OPIS Sposób przygotowania: uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1090 kJ/259 kcalTłuszcz 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 30 gw tym cukry 0,8 gBłonnik…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 500 g – BIO PLANET

    10,33 

    SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 400 g – BIO PLANET

    8,89 

    SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…

  • SOJA BIO 400 g – BIO PLANET

    8,12 

    SKŁADNIKISOJA* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin…

  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,56 

    SKŁADNIKIekologiczna ciecierzyca 100 %. OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    10,47 

    SKŁADNIKIekologiczna soczewica brązowa 100 %. OPISEkologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 35 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • GROCH ZIELONY CAŁY BIO 500 g – BIO PLANET

    9,94 

    SKŁADNIKIgroch zielony cały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje sie do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Groch solimy dopiero…

  • GROCH ZIELONY POŁÓWKI BIO 500 g – BIO PLANET

    10,33 

    SKŁADNIKIgroch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Groch solimy dopiero…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 500 g – BIO PLANET

    10,47 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    10,86 

    SKŁADNIKIekologiczna ciecierzyca 100 %. OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • FASOLKA MUNG BIO 1 kg – THE PLANET

    22,37 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka mung 100 %. OPISEkologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • FASOLKA CZARNA BIO 500 g – THE PLANET

    11,72 
  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – THE PLANET

    19,89 

    SKŁADNIKIekologiczna ciecierzyca 100 %. OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…

  • SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 1 kg – THE PLANET

    43,18 

    SKŁADNIKIsoczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy.Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować…

  • SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 500 g – THE PLANET

    22,51 

    SKŁADNIKIsoczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy.Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować…

  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 1 kg – THE PLANET

    18,58 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…

  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg – BIO PLANET

    30,09 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…

  • SOCZEWICA ŻÓŁTA BIO 400 g – BIO PLANET

    14,39 

    SKŁADNIKIsoczewica żółta*, olej słonecznikowy* 1,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni…

  • SOCZEWICA ŻÓŁTA BIO 500 g – BIO PLANET

    16,35 

    SKŁADNIKIsoczewica żółta*, olej słonecznikowy* 1,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni…

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    122,98 

    SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej…

  • SOCZEWICA CZARNA BELUGA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    183,16 

    SKŁADNIKIekologiczna soczewica czarna Beluga 100 %. OPISEkologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną soczewicę…

  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – NATURAVENA

    15,57 

    SKŁADNIKI ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPIS Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę posolić dopiero pod koniec gotowania. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1576 kJ/373 kcalTłuszcz 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 60 gw tym…

  • GROCH ŻÓŁTY BIO 1 kg – BIO PLANET

    16,35 

    SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %. OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45…

  • SOCZEWICA ZIELONA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    113,82 

    SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…

  • FASOLKA MUNG BIO 400 g – NATURAVENA

    12,29 

    SKŁADNIKI ekologiczna fasolka mung 100 %. OPIS Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1367 kJ/324 kcalTłuszcz 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 gWęglowodany 46 gw tym cukry 6,6 gBłonnik 16…

  • FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    122,98 

    SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy…

  • GRANULAT SOJOWY BIO 500 g – BIO PLANET

    25,56 

    SKŁADNIKIekologiczna SOJA ekstrudowana 100 %. OPISEkologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGranulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem…

  • GRANULAT SOJOWY BIO 200 g – BIO PLANET

    11,97 

    SKŁADNIKISOJA ekstrudowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGranulat zalać wrzątkiem i parzyć…

End of content

End of content